Helena Vondráčková zazpívala Lásko má, já stůňu a otevřela tak výstavu „Helena – 60 let na scéně“

V Galerii Tančící dům se několik posledních měsíců tančilo. Nyní nastal čas si zazpívat a zavzpomínat, protože tu proběhla vernisáž otevírající novou výstavu pojmenovanou „Helena – 60 let na scéně“. Na dvou patrech galerie jsou vystaveny stovky předmětů ukazující život a kariéru královny české pop music Heleny Vondráčkové. Na slavnostním otevření nechyběla celá řada kolegů a kamarádů Heleny Vondráčkové.

Setkáním provázela herečka Jitka Asterová, která na pódiu vyzpovídala například zpěváka Matěje Rupperta či návrhářku Tatianu Kovaříkovou. „Sám, ač velký fanoušek, jsem se ještě na pódiu s paní Vondráčkovou nesetkal, ale doufám, že se to ještě změní,“ svěřil se Ruppert a dodal: „Vzpomínku mám ale na vyprávění mého táty, který dělal před rokem 89 rekvizitáře v tehdy Československé televizi a že největší hvězda, s kterou se potkal, byla paní Vondráčková. Jednou prý sháněla v rekvizitárně zrcadlo, aby i mezi natáčením mohla trénovat vystoupení. To na ní velmi oceňoval a oceňuji to i já. Vlastně bych řekl, že jak se říká, že Helena Vondráčková je Karel Gott v sukni, tak možná spíš Karel Gott byl Helena Vondráčková v kalhotách.“

Poté se na scéně objevila samotná Helena Vondráčková, která všechny přítomné pozdravila a přivítala ikonickou písní Lásko má, já stůňu. Za svoje vystoupení sklidila obrovský potlesk. Po krátkém projevu a fotografování jsme se mohli přesunout přímo do centra výstavy, kde na návštěvníky čeká přes sto originálních kostýmů, fotografie z osobního archivu, zlaté a diamantové desky za miliony prodaných nahrávek, ikonická hudební alba na LP, kazetách i CD nosičích, plakáty, trofeje Českého slavíka, raritní dárky od fanoušků, osobní věci i vzácné vzpomínky.

Na otevíracím ceremoniálu jsme se dále mohli potkat s generálním ředitelem České televize Janem Součkem, hudebníkem Felixem Slováčkem, producentem Františkem Janečkem, zpěvákem a hercem Milanem Peroutkou, stylistou Filipem Vaňkem a mnohými dalšími. Výstava potrvá do 23. února příštího roku. Jak to na vernisáži vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Nenudimese.cz)

Exit mobile version