Zpěvačka Felicita Prokešová svým zpěvem symbolicky pokřtila Ponseti Clinic

Začátkem června byla slavnostně otevřena moderní rodinná klinika Ponseti Clinic zaměřující se na pohybový aparát a duševní zdraví. Cílem kliniky jej být zdrojem fyzické i psychické síly pro ty, kteří to potřebují. Openingu se zúčastnila celá řada známých osobností.

Pozvání na akci přijali Lejla Abbasová s manželem Volkanem, moderátorka a herečka Miluše Bittnerová, influencerka Nikol Moravcová, zakladatelka hudebního projektu Karol a Kvido Karolína Neuvirthová, moderátorka Alex Mynářová, herečka Martina Preissová, herec a producent Petr Jákl, herečka Bára Kodetová, moderátorka Lenka Špilarová, kadeřník Tomáš Arsov či herečka Vlastina Svátková.

Setkáním provázela zpěvačka Radka Fišarová, která vyzpovídala zakladatele Ponseti Clinic podnikatele Jiřího Štiku a jeho švagra Adama Gemrota. Gemrotem. Jednou z hlavních motivací ke vzniku kliniky byla malá Anežka, dcera Jiřího Štiky a operní zpěvačky Michaely Gemrotové Štikové, která se narodila s dětskou mozkovou obrnou. „Chodili jsme s manželkou po různých zdravotnických zařízeních, kde jsme mimo jiné viděli, jak to děti mají těžké. A chtěli jsme, aby děti měly i ve zdravotnickém zařízení takové prostředí, kde se budou cítit jako doma,“ vysvětlil důvody vzniku majitel Jiří Štika. Tato myšlenka se odráží i v mottu kliniky, které zní: „Dáváme sílu se zvednout.“

Vedoucí lékařkou kliniky je MUDr. Mgr. Monika Frydrychová, Ph.D, která je mimo jiné absolventkou University of Iowa, The Ponseti Clubfoot Treatmet and Research. Lékařka během svého povídání osvětlila i název kliniky. Zařízení je pojmenované po Dr. Ignacio Ponsetim, zakladateli Ponsetiho metody. „Věnujeme se pacientům všech věkových kategoriích v celé šíři pohybového aparátu. Jsme připraveni poskytnou jakoukoliv péči. Naši odborníci se věnují i duševnímu zdraví, protože když nás něco trápí na duši, jen těžko se plnohodnotně zapojujeme do práce, můžeme se věnovat koníčkům a žit spokojený život,“ vysvětlila vedoucí lékařka MUDr. Frydrychová, jakou lékařskou péči Ponseti Clinic nabízí a doplnila, že konkrétně se jedná o ortopedii, rehabilitační a fyzikální medicínu, fyzioterapii, ergoterapii, ortotika-protetika, klinickou psychologii (pro děti i dospělé), klinickou logopedii, klinickou zrakovou terapii, klinického genetika, biochemické, mikrobiologickou a genetickou laboratoř.

Slavnostní zahájení vyvrcholilo přestřižením pásky a hromadnou fotografií na schodech vedoucích do Ponseti Clinic. Melodickou tečkou bylo pěvecké vystoupení zpěvačky Felicity Prokešové, která svým zpěvem kliniku symbolicky pokřtila.

Jak to na akci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Nenudimese.cz)

Exit mobile version