Dana Morávková provázela slavnostním představením pražské kliniky ARTMEDICA

Tak trochu jiná „beauty“ klinika, tak je označován nový prostor ARTMEDICA, který vede paní doktorka Kateřina Adamcová, specialistka na ORL a chirurgii hlavy a krku. Pražskou kliniku ARTMEDICA si během slavnostní akce přišla prohlédnout celá řada hostů. Pozvání přijala i herečka, zpěvačka a modelka Bára Mottlová.

Velká pozornost byla věnována nové metodě, tzv. niťové otoplastice, jejíž obdoba byla dosud využívána pouze v estetické medicíně (tzv. niťový lifting). Moderátorka setkání Dana Morávková poprosila vedoucí lékařku kliniky MUDr. Adamcovou o krátký odborný výklad.

„Jako ORL lékařka mám bohaté zkušenosti s chirurgickou otoplastikou. Metoda korekce odstávajících uší pomocí nití mě však zaujala benefity, které klasickou operaci v mnohém předčí. Niťová otoplastika se totiž provádí v lokální anestezii, trvá kratší dobu a následná rekonvalescence je podstatně rychlejší a méně bolestivá než po chirurgické otoplastice. Jinými slovy, stejného efektu dosáhneme s minimální zátěží pro pacienta,“ vysvětlila paní doktorka a dodala: „Při tomto zákroku provádíme lokální anestezii za použití rajského plynu, pacient tak nepociťuje diskomfort ani při aplikaci anestetika. Během zákroku modelujeme a fixujeme anthehelix, tedy odstávající část chrupavky ucha, do požadovaného tvaru pomocí nitě upevněné na speciální zahnutou jehlu.  Tato nit je na rozdíl od nití používaných při liftingu obličeje nevstřebatelná a není vybavena háčky.“

Po krátkém seznámení si mohli všichni přítomní celou kliniku prohlédnout. Role průvodkyně se chopila sama doktorka Adamcová, která představila jednotlivé ordinace s krásným a unikátním výhledem na Pražský hrad či Starý židovský hřbitov patřící k nejstarším židovským pohřebištím na světě.

Jak to na openingu kliniky ARTMEDICA vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Nenudimese.cz)

Exit mobile version