Malíř Maxim Havlíček vyměnil plátno za kožené bundy

S česko-americkým malířem Maximem Havlíčkem, jenž tvoří pod uměleckým jménem MAXIM, jsme se potkali minulý rok koncem léta v pražské galerii, kde proběhla jeho sólová výstava Resurrection. Již tehdy umělec použil nové a netradiční materiály a barvy, které byly spojeny s jeho novým já a jeho novou životní etapou. Podpořit ho tehdy přišla jeho přítelkyně, maminka a dvojče Karel Havlíček.

Nyní malíř MAXIM, s jehož díly jsme se mohli seznámit i v Los Angeles, New Yorku, Londýně, Dublinu, Miami, Mexico City či Sydney, posunul svoji tvorbu zase o kousek dál a spojil své síly s francouzským návrhářem kožených přepychových modelů Isaacem Sellamem.

“Issacův charakteristický styl se vyznačuje kovovými sponami a kontrastními švy, mistrovství v technice mu umožňuje pracovat s komplikovanými kůžemi jako krokodýl či krajta. Spolupracuje s nejlepšími koželuhy a propaguje nové způsoby práce s materiálem. Díky tomu můžeme v jeho kolekcích vidět kousky nejen z exotických kůži, ale z kůže strečové, kůže všech možných barev a kůže fluorescenční či měnící barvu v reakci na teplo,” představuje jeho práci Klára, majitelka multibrandového butiku Egoist Fashion.

Právě bílé kožené bundy tohoto francouzského návrháře použil MAXIM jako svoje plátno. Vznikly tak originální módní díla snoubící světy dvou umělců.

“Nechtěl jsem vsadit na jména zvučných značek, ale soustředil jsem se na návrháře malých kolekcí, které mají společného jmenovatele: nadčasovost, kreativitu, prvotřídní materiály i provedení. Sám se o módu zajímám a mám rád kolekce, které netouží oslovit masu lidí. Ani mě nevyhovuje módní diktát, naopak v módě hledám svobodu, hravost, kreativitu a hlavně se chci cítit sám sebou,” svěřil se MAXIM, kterého na představení kolekce podpořila i značka Ploom.

(Zdroj foto: Vanilla PR)

Exit mobile version