Klavírní virtuos Peter Bence si získal české publikum hity Bohemian Rhapsody, Donˈt Stop Me Now i autorskými skladbami

Do Prahy zavítal světoznámě uznávaný klavírista Peter Bence, který se do Guinnessovy knihy rekordů zapsal jako „nejrychlejší klavírista“. Tuzemské diváky si získal nejen svým hudebním talentem, ale i milou osobností. Hned po první skladbě se s návštěvníky v O2 areně přivítal česky. Poté následoval blok skladeb, které Bence prokládal vtipnou konverzací s fanoušky v angličtině.

Maďarskému umělci se přezdívá „Ed Sheeren“, což potvrzuje i jeho dlouholetý přítel, šestnáctinásobný držitel Grammy David Foster. „Peter Bence je klavírní Ed Sheeran. A navíc nezpívá, což znamená, že stejného efektu dosahuje pouze svým nástrojem,“ uvedl Foster a naráží tím na Benceho skladatelskou a jevištní práci, kdy pomocí dotyků vytváří různé zvuky z těla klavíru a skládá je na sebe tak, že výsledný efekt působí jako hra celého orchestru, i když slyšíme jen samotný klavír. Mezi další klavíristovi obdivovatele patří Neil Patrick Harris, Eros Ramazzotti nebo několikanásobný držitel cen Grammy a Oscar Hans Zimmer.

Pro Benceho inovativní styl je charakteristické propojení klasické a populární hudby. Proto na jeho pražském koncerte zazněly jak jeho autorské skladby (Illuminated, Awesome Piano nebo Loop Song), tak světové hity, jako jsou například Bohemian Rhapsody, Donˈt Stop Me Now nebo Under Pressure od Queenů. Po bouřlivém potlesku a trojitém standing ovation poděkoval Peter Bence publiku dvojitým přídavkem. Sladkou tečkou se tak stala legendární skladba Africa od kapely Toto.

Jak to na koncerte vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Nenudimese.cz)

Exit mobile version