Queenie spojili síly s Janáčkovou filharmonií Ostrava a vracejí se do O2 areny

Mají za sebou 1400 koncertů v 25 zemích světa, vystoupili na oficiální narozeninové oslavě královny Alžběty II. a do pražské O2 areny se 16. května 2025 vrací již pošesté. Řeč je o Queenie, kteří vznikli před 18 lety a nyní přichází s novým projektem QUEEN RELIVED Philharmonic. Jak již název napovídá, Queenie spojili síly s Janáčkovou filharmonií Ostrava.

„Když mluvíme o orchestru, nemáme na mysli jen pár smyčců a fléten. Mluvíme o plnohodnotném symfonickém orchestru, který se skládá z desítek hudebníků, kde každý z nich je mistr svého řemesla. Každý náš koncert v O2 areně je pro nás velmi výjimečný avždy se snažíme přinést něco nového, co u nás divák ještě neviděl a čím bychom ho mohli překvapit i oslnit. Proto jsme se tentokrát rozhodli přizvat orchestr, protože do hudby přináší vrstevnatost, která ji povyšuje na umělecké dílo. Každý tón, každé crescendo, každá pauza nabývá nového významu, když je vyjádřena skrze orchestrální aranžmá“, upřesňuje svůj záměr frontman kapely Michael Kluch, který byl za své účinkování v muzikálu „Freddie“ nominován na cenu Thálie.

QUEEN RELIVED Philharmonic slibuje dialog mezi dvěma hudebními světy a oslavu hudební kreativity, inovace a spolupráce. Oblíbené skladby, jako jsou „Bohemian Rhapsody či „We Will Rock You“ dostanou díky doprovodu desítek smyčců, bubnů či hlubokých tónů fagotu jiný rozměr. To vše bude doplněné o dramaticky propracovanou světelnou a pyrotechnickou show.

(Foto: Queenie, O2 arena)

Exit mobile version