Ve venkovní prosklené kuchyni před Aparthotelem Svatý Vavřinec se vařila španělská paella. Šéfkuchař Robert Loos připravil exotický pokrm, ve kterém dominovaly ingredience jako chobotnice, chorizo, kuřecí maso, krevety, mušle sv. Jakuba a zelenina. Vůně paelly neodolaly ani tři pozvané dámy, a to Andrea Kalivodová, Jana Doleželová a Veronika Kašáková.
Tato degustace oficiálně představila blížící se akci, a to Vavřincovo Gasto léto, festival zaměřující se na street food zážitky. „V osmi termínech se těšte na kuchařské show, DJ’s, tematické drinky a street food prvotřídní kvality. Postarají se o ně ti nejlepší šéfkuchaři z prestižních restaurací a soutěží. Místem, kde byste neměli chybět, je Aparthotel Svatý Vavřinec v Peci pod Sněžkou, respektive unikátní prosklená kuchyně – Bistro Vavřinec, přímo před Aparthotelem,“ přiblížil letní akci ředitel Aparthotelu Svatý Vavřinec Martin Venglář. Festival zahájí v sobotu 7. července Lukáš Dolejší z Vavřinec Restaurace, který zve na steaky ze stařeného masa z farmy Basařovi. Menu Vavřincova Gasto léta dále láká na street food v podobě „Fine dining“ Tomáše Císařovského z Portfolio restaurant, překvapení Radka Šubrta či specialitu Ondřeje Slaniny, kterého všichni známe z pořadu Kluci v akci.
Španělskou paellu, kterou připravil Robert Loos, najdete v jídelníčku v sobotu 22. července. Andrea Kalivodová nejen ochutnala a přiložila ruku k dílu, ale odvezla si z Pece pod Sněžkou i recept, a už se těší, až paellu připraví doma rodině. Vaření je totiž pro operní pěvkyni relax. „Já nejen ráda vařím, ale i peču. S dětmi. Velmi si u toho odpočinu,“ svěřila se Kalivodová, která během rozhovoru dále prozradila, jaký je její oblíbený recept a co ji pracovně během léta čeká. Chybět nebude nestárnoucí Rusalka. V rámci rozhovoru Andrea Kalivodová zmínila i historku týkající se Aparthotelu Svatý Vavřinec. Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE. Jak to na představení Vavřincova Gastro léta vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.
(Foto: Nenudimese.cz)